Ciudad Lineal pedofiel veroordeeld tot 70 jaar gevangenisstraf


De provinciale rechtbank van Madrid heeft Antonio veroordeeld Ángel Ortiz, bekend als de pedofiel van Ciudad Lineal

 

De provinciale rechtbank van Madrid heeft Antonio veroordeeld Ángel Ortiz, bekend als de pedofiel van Ciudad Lineal, tot 70 en een half jaar gevangenisstraf voor het ontvoeren en seksueel misbruiken van vier meisjes tussen september 2013 en augustus 2014 in deze wijk in Madrid en in aangrenzende gebieden. De rechtbank legt echter uit dat, overeenkomstig het wetboek van strafrecht, de maximumstraf voor het uitzitten van een straf 20 jaar is, waarop de twee jaar en vijf maanden dat hij in de voorlopige gevangenis heeft gezeten, worden verdisconteerd Lees hier.

In de zin veroordeelt de rechtbank van de zevende afdeling van de rechtbank van Madrid Ortiz als verantwoordelijk voor twee misdaden van seksueel misbruik bij bemiddeling met twee vormen van illegale detentie, twee vormen van seksueel misbruik, twee vormen van illegale detentie en een misdaad van verwondingen. Ze ontslaan hem echter van de misdaad van poging tot moord tegen een van de minderjarigen die hem beschuldigden van een van de privebeschuldigingen en twee andere misdrijven.

 

Het legt ook een proeftijd van 40 jaar op na voltooiing van de gevangenisstraf en een vergoeding van 426.200 voor de vier jonge vrouwen voor de veroorzaakte morele schade en de geleden verwondingen. U mag ook niet minder dan een kilometer verderop benaderen of communiceren met een van de vier slachtoffers in een periode tussen 23 jaar en 24 jaar en zes maanden.

De kamer herinnert er echter aan dat de resolutie niet definitief is en in hoger beroep kan worden ingesteld bij de Tweede kamer van de Hoge Raad.

HET PROFIEL VAN EEN PREDATOR

Antonio Ortiz werd op 24 september 2014 in Santander gearresteerd, na een politie "jacht" dat duurde meer dan een jaar. De minister van Binnenlandse Zaken ten tijde van zijn gevangenneming, Jorge Fernández Díaz, legde uit dat hij een individu was "van gewelddadige aard", beoefende bodybuilding en vechtsporten "en had relaties met de georganiseerde misdaad."

Hij wist altijd op welke gebieden hij handelde om te voorkomen dat zijn bewegingen werden geregistreerd door beveiligingscamera's die hem konden blootstellen, en hij maakte gebruik van zijn werkreizen naar Madrid, waar hij zich toelegde op de verkoop van voertuigen en technologie, om misdaden te plegen .

Onderzoekers ontdekten dat de pedofiel de auto die hij gebruikte om minderjarigen te misbruiken op internet te koop had aangeboden, hoewel hij ook een ander voertuig verkocht dat hij regelmatig gebruikte. Varenández Díaz legde uit dat de gearresteerde toegang had tot verschillende voertuigen voor verkoop en aankoop omdat hij werkte voor een zakenman die zich met het bedrijf bezighield, dus hij had de beschikbaarheid om deze auto's te gebruiken.

'CANDY', EEN UITDAGING VOOR DE POLITIE

De politie-operatie kreeg de naam 'Candy' (snoep, in het Engels) en werd omschreven als "erg complex" door de minister van Binnenlandse Zaken. Daarin kwamen verschillende elementen samen die het moeilijk maakten om de zaak op te lossen: het gebrek aan relatie van de misbruiker met de slachtoffers, het gebruik van verschillende voertuigen om misbruik te plegen en de voorzorgsmaatregelen die hij nam om te voorkomen dat hij werd gelokaliseerd.

Een andere belangrijke factor was de jonge leeftijd van de slachtoffers in combinatie met het gebruik van verdovende middelen, waardoor hun getuigenis werd afgelegd "slechte kwaliteit".

Vanwege de moeilijkheid van de operatie nam de Nationale Politie haar toevlucht tot het advies van specialisten in gedragsanalyse "en zelfs voor de FBI," Jorge Fernández Díaz verklaarde destijds.

De onderzoekers hadden niet het volledige "fotograaf" van de zaak tot augustus 2014. De aanleiding was de ontvoering van een zevenjarig meisje in het Hortaleza-district, dat anderhalf uur later werd gevonden in een veld in het San Blas-district Canillejas, grenzend aan dat van Ciudad Lineair.

TWAALF MAANDEN VERSCHRIKKING

Het was na die gebeurtenis dat de agenten erin slaagden de volledige reeks gebeurtenissen uit te werken, die verschillende soortgelijke gebeurtenissen in de voorgaande maanden in Madrid met elkaar in verband brachten. Het eerste wat ze deden was onderzoeken of de auteur van deze laatste ontvoering dezelfde was die op 10 april een 9-jarig meisje in Ciudad Lineal had ontvoerd. Het kleine meisje werd enkele uren na haar verdwijning gevonden, naast het metrostation Canillejas.

Ten tijde van het onderzoek wist de politie al dat de persoon die verantwoordelijk was voor de ontvoering in april dezelfde was als die van een ontvoering die twee maanden later, op 17 juni, plaatsvond. Een zesjarig meisje werd in hetzelfde district ontvoerd en vond een paar uur na haar ontvoering, alleen en met symptomen van gedrogeerd te zijn.

Maar er was nog meer. In september 2013, toen de ontvoering van een andere minderjarige in Ciudad Lineal plaatsvond, werd de eerste schakel in de criminele keten van criminelen gevonden.

18 Views